Hur man bekämpar kustnära betongkorrosion

Många byggnader över hela världen konstrueras i kustnära områden med under-struktur. Betong är perfekt för denna typ av konstruktion, men kan bli utsatt för en komplex kombination av frätande havsvatten, aggressiva jordförhållanden och en hög grundvattennivå.

Tack och lov finns beprövade lösningar. GCP Applied Technologies förklarar hur man kan garantera vattentäthet även i kustområden.

Komprometterad betong

På kustnära platser är oskyddad betong och stålförstärkningar kraftigt utsatta av havsvattnets sulfater och klorider, vars effekter kan leda till långvarig korrosion, läckage och komprometterad hållbarhet av hela konstruktionen.

Havsvatten innehåller en komplex blandning av kemikalier som kan orsaka att en stålförstärkning korroderar och expanderar vilket gör att betongen kan spricka och spräckas. Sprickorna förvärrar problemet genom att erbjuda ytterligare vägar för föroreningar att tränga in. Oavsett hur små dessa penetrationer är utsätts betongen, vilket leder till en potentiellt dramatisk minskning av dess livslängd.

Problemet är än värre i varmare länder, eftersom varje ökning med 10 ° C fördubblar korrosionshastigheten.

Lösningen: En barriär

Även om kontinuerliga framsteg inom betongtillverkning har förbättrad motståndskraften mot aggressiva markförhållanden, är en vattentätningsbarriär som helt förhindrar infiltration det enda sättet att bevara dess strukturella integritet. Den perfekta lösningen är ett ogenomträngligt barriär-membran som även stoppar vattenmigration mellan membranet och själva byggnaden.

Vattenmigration är en vanlig huvudbry när det gäller att hitta läckor vid användandet av vanliga membran. När en läcka blir synlig, är det ofta inte helt nära själva källan, vilket gör att det kan bli slumpartat och dyrt att hitta och fastställa läckor. Det gör att hela strukturen blir utsatt. Vissa membran är av mekaniskt bifogad betong som har en yta som är av konstfiber och som separerar vattentätningsmembranet från byggnaden Denna metod leder till att det bildas vägar på insidan och vatten kan komma in och migrera.

PREPRUFE® är den beprövade lösningen

GCP Applied Technologies PREPRUFE® vattentätningsmembran kombinerar ett syntetiskt självhäftande lager med en robust HDPE-film för att få en permanent vattentätnings -barriär som förblir opåverkad av havsvatten. Även om den kemiska koncentration förändras över tiden.

PREPRUFE's ADVANCED BOND TECHNOLOGY förhindrar inträngande vatten genom att membranet sitter väldigt tätt mot betongen och bildar en kontinuerlig tätning mellan membranet och byggnaden, som blir ogenomträngligt. Till skillnad från mekaniskt ditsatta bindningssystem, så skyddar Preprufes strukturen från vattenvandring via kapillärkraft som är vanligt i mekaniska bindningssystem. Ytterligare en fördel med PREPRUFE® är dess flexibilitet när det gäller komplexa detaljer som att minska tiden för applicering och överskridande av kostnader för projektet.

Eftersom man ser effekterna av bristerna på vattentätning under mark , ökad tid för applicering och eftersom detta leder till betydande kostnader, så ser man hur viktigt det är för kunder och projekt att nå framgång genom att man väljer rätt membran för vattentätning och bindningsteknologi. PREPRUFE® har visat sig ha en livslängd på över 100 år och ger därför ro i sinnet under projektets gång och långt efter att det har slutförts.

För mer information om alla PREPRUFE® produkter, gå till preprufe.com eller för mer allmänna frågor, inklusive tekniska frågor på plats eller annan support, vänligen kontakta preprufe@gcpat.com.

Tags
  • Betong
  • Commercial buildings
  • Preprufe®
  • Waterproofing