GCP-vattentätning "räddar" SF Transbay Transit Center

Minst 30 fot under grundvattennivån, komprimerade de hydrauliska krafterna arbetsplatsen från alla sidor och gjorde så att väggarna omedelbart började läcka, när utvinningspumparna, som vanligtvis tuffade på dygnet runt, slutade att fungera. Så nära bukten var påfrestningarna man kände enorma då man skulle vattentäta den gigantiska Transbay Transit Center i San Francisco.

Problemet: Ett asfaltbaserat tyg för att vattentäta under marken kunde inte bota de ogynnsamma arbetsvillkoren. Projektet som var värt $4.185 miljarder hade störtdykt och låg två och en halv månader efter i planeringen. 

Som tur var så visste projektledaren för vattentätningen, Dean Edwards, vad som behövde göras. 

"Vi lade fram (GCP Applied Technologies) som förslag," sa Edwards. "Vi förklarade att PREPRUFE® är ett för-applicerad vattentätningsmembran med noll-härdning. Ingen väntan och redan beprövad i hundratals stora infrastrukturprojekt under de senaste 20+ åren. Inte nog med det, jag tror också på det. Genom att skippa härdningen, visste vi att vi kunde påskynda schemat ”. 

Liksom stödet i tätningen i Sacramento Kings' arena som gick på nolltid och genom att hålla en av de största infrastrukturprojekten i Mellanöstern —the Haramain High Speed Railway—på rätt spår, så visade GCP och PREPRUFE® ännu en gång sin "gyllene standard för företaget," sa Edwards. 

Med mer än 500 miljoner kvadratfot som har installerats i över hundratals uppmärksammade offentliga och privata projekt över hela världen, visar PREPRUFE® vattentätningsmembran att den är utformad för att leverera... 

  • Snabb, enkel och okomplicerad installation
  • En robust produktdesign som motstår vått väder
  • Permanent adhesion av den starka HDPE-spärren till betongen
  • En ren, snygg produkt fri från asfalt och lera och som är mycket resistent mot förorenade och aggressiva jordar
  • Omedelbart användbar med ingjutning och bindning av armeringsjärn samma dag


Med PREPRUFE® helt installerat är detta stora jobb tillbaka enligt tidsschemat och Edwards har nu tid att ta det lugnt på den torra arbetsplatsen. 

"Vi har faktiskt väntat på att huvudentreprenören ska hinna ikapp oss." 

PREPRUFE® överträffar konkurrenterna

GCP Applied Technologies patenterade ADVANCED BOND TECHNOLOGY™ gör det möjligt för PREPRUFE® att direkt binda sig till torr eller våt betong och att bilda en nära och ogenomtränglig tätning. Till skillnad från en bindningsteknik som är mekanisk och som riskerar vattenvandringen mellan nätgränssnitt och betong, så är PREPRUFE® utformad med syntetiska självhäftande lager och dessa kombineras med en robust HDPE-film, som ger en permanent fysisk barriär som skyddar byggnader mot vatten, fukt och attacker från klorid och sulfat även om deras koncentration förändras över tid.


PREPRUFE® är ett slitstarkt och flexibelt vattentätande membran som motstår hårda platsförhållanden under en längre tid än konkurrerande vattentätningsmembran. Det är möjligt gå på under installationen utan att riskera skador och är betydligt snabbare och lättare att installera och utforma än mekaniskt fastsatta membran. Skyddande betong- eller brädlager elimineras, vilket minskar utgrävningsdjupet och förstörelse, medan antalet ytterligare material som krävs med mekaniska tekniker minimeras.


>> Läs hela artikeln på architectmagazine.com SF Transbay Transit Centers konstruktörer applicerade GCP:s PREPRUFE® vattentätande membran när inget annat ville fungera.

Tags
  • Mass transit
  • Preprufe®
  • Transportation Infrastructure
  • Waterproofing